17 Apr 2013
april 17, 2013

Ursäkta röran, men nu börjar festen!

Ica Supermarket i Säter investerar och förnyar hela butiken.

Sortimentet utökas och ändras för att följa trender och behov. Under tiden håller butiken öppet som vanligt.

– Äntligen får vi komma igång med det praktiska arbetet. Planeringen har tagit lång tid och nu börjar vi se resultat. Vi brukar säga att nu börjar festen, berättar Stig Wikblad, som driver butiken. Den nya fräscha butiken ska vara klar under vecka 12. Personalen i butiken jobbar stenhårt för att det ska gå så fort och smidigt som möjligt. Även hantverkarna, de flesta lokala företag, gör ett toppenjobb.

– Att bygga om butiken kan jämföras med Rubiks kub. När vi flyttar en vara måste den få plats någon annanstans. Grundlig planering är därför A och O. Samtidigt vill vi givetvis att kunderna står ut med oss under tiden. När allt är klart ska det bli bättre för såväl kunder som personal, säger Stig.

Butiken får en helt ny mejeriavdelning. Kylarna placeras så att kunderna får en bättre överblick över produkterna, samtidigt som personalen lättare kan packa upp varor utan att vara i vägen för kunderna.

– Alla kylar i butiken byts ut och får lock eller dörrar. Vi vill sänka energiförbrukningen och skapa en långsiktigt lösning. Både för miljön och oss själva, berättar Stig. Även fruktavdelningen utökas och byggs om totalt. Dekoren i butiken byts ut och får en lokal prägel med bland annat Säterbilder.

– Vi tror på Säter och väljer att investera och hoppas det ska ge ringar på vattnet. Förhoppningen är att fler följer efter och vågar investera. Säter har ett utmärkt läge och vi märker att många väljer att stanna hos oss, avslutar Stig Wikblad.